Nože
V každé kuchyni by měly mít své místečko kvalitní nože, protože tam, kde nenajdete pořádně ostrý nůž, nedá se za žádnou cenu pracovat. Najít ten správný není jednoduché, neboť každý domácí i profesionální kuchař chce pro svá jídla špičkové nože nejvyšší kvality....
Jak tedy vybrat šikovný nůž, který musíte mít ve své kuchyni?
Základní potřeby v každé kuchyni vám dokážou splnit pouze pár druhů nožů:
- Univerzální nůž: Praktický pomocník, kterého využijete na krájení všemožných pokrmů i potravin.
- Kuchařský nůž: Podobný předchozímu – jedná se o velký nůž pro různé účely.
- Nůž na zeleninu: Malý nůž hodící se na drobné úkoly a ingredience, jako třeba zeleninu nebo ovoce.
- Nůž na pečivo: Vroubkovaná čepel nože usnadňuje krájení pečiva.
Další speciální nože, které se vám mohou hodit
- Nože na maso, mezi které se řadí vykosťovací nože, filetovací nože, sekáčky, nože Santoku či steakové nože se o vaše maso skvěle postarají.
- Skvělé jsou také nože na máslo pro jednodušší mazání másla
- Japonské nože známé svou vysokou kvalitou, precizností a tradičním řemeslným zpracováním. Každý druh japonského nože je navržen s ohledem na specifické účely a typy potravin.
- Jídelní nože využijete už při samotném hodování, a tedy by vám doma rozhodně neměly chybět.
- Někdo preferuje ekologičtější materiály a pro tyto účely slouží BIO nože vyrobené ze 100% recyklovatelné cukrové třtiny a CO2 neutrální suroviny.
Vyberte si z pestré nabídky kvalitních nožů se špičkovým ostřím od špičkových výrobců, které využijete pro různé suroviny a účely. Sáhnout můžete rovnou i po celé sadě nožů, pomocí které si rychleji vybavíte svou kuchyň nebo také skvěle poslouží jako dárek.