Recept na velikonočního beránka

Tradičním symbolem jarních svátků, Velikonoc, je velikonoční beránek, který nesmí chybět na žádném svátečním stole. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Připravili jsme pro vás osvědčený recept na šlehačkového beránka, který je krásně vláčný a nadýchaný.

Na recept velikonočního beránka budete potřebovat tyto ingredience:

  • 120 g másla
  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • trochu šťávy z citronu

Na vymazání a vysypání formy:

  • tuk
  • hrubé mouky

Postup přípravy:

  1. Důkladně vymažeme formu na beránka tukem a posypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. Vyšleháme z bílků pevný sníh.
  3. Cukry, žloutky a tuk smícháme s pěnou. Postupně budeme vmíchávat vlažné mléko a smíchanou s kypřícím práškem.
  4. Kapneme šťávou z citronu a nakonec opatrně a pomalu vmícháme sníh z bílků.
  5. Těsto na beránka vlijeme do připravené, promazané formy a dáme péct na přibližně 35-45 minut do trouby.

Tento recept na šlehačkového beránka je oblíbený pro svou jednoduchost a skvělý výsledek. Beránek je díky smetaně krásně vláčný a nadýchaný.

Přejeme vám veselé Velikonoce a dobrou chuť!